14:37 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1888)
0 13
Βρείτε μας

Συνεχίζει να «καλπάζει» ο κορονοϊός στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνάει, πλέον, τα 20 εκατομμύρια. Θλιβερά «πρωτεία» και σε θανάτους οι ΗΠΑ.

Ένα ακόμη «μαύρο» ρεκόρ κατέρριψαν οι ΗΠΑ, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων έσπασε το «φράγμα» των 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπάρασαν τους 347.500, κάτι που καθιστά τη χώρα την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων από κορονοϊό στον κόσμο.

Σημειωτέον ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, οπότε πολλοί Αμερικανοί ταξίδεψαν για να συναντηθούν με τις οικογένειές τους, παρά τις εκκλήσεις των Αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, οι ελπίδες ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας χάρη στα εμβόλια έχουν «παγώσει» λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ εξαιτίας πρακτικών προβλημάτων και της πίεσης στα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, μόλις 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1888)
Tags:
ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK