16:38 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η πρεσβεία και άλλες αμερικανικές εγκαταστάσεις στη λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης δέχονταν συχνά επιθέσεις με ρουκέτες τα τελευταία δύο χρόνια, με την Ουάσινγκτον να συνδέει τις επιθέσεις αυτές με ιρακινές πολιτοφυλακές που φέρονται να υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ αποκάλυψε ότι η Τεχεράνη έλαβε πληροφορίες από το Ιράκ, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί πολίτες ενδέχεται να δεχτούν επίθεση από «Ισραηλινούς πράκτορες-προβοκάτορες».

Παράλληλα, ο Ζαρίφ πρόσθεσε ότι οι φερόμενες προγραμματισμένες επιθέσεις αποσκοπούν στο να αναγκάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει, προφανώς εναντίον του Ιράν, το οποίο η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει για προηγούμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της στο Ιράκ.

Ο υπουργός προειδοποίησε επίσης τον Τραμπ να μην πέσει στην παγίδα, σημειώνοντας ότι οι ενέργειές του θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν «άσχημα αντίποινα», όχι μόνο εναντίον των ΗΠΑ, αλλά και εναντίον των «καλύτερών του φίλων».

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα ισχυριστεί πως οι επιθέσεις στην «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης πραγματοποιούνται από τοπικές πολιτοφυλακές, οι οποίες φέρεται να υποστηρίζονται από το Ιράν. Ωστόσο, το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη μόνο για μια πυραυλική επίθεση εναντίον στρατιωτικών βάσεων τον Ιανουάριο του 2020.

Tags:
Τζαβάντ Ζαρίφ, Ιράκ, προβοκάτσια, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK