01:14 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Φινλανδικός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε την πρώτη αναφορά ανεπιθύμητης αντίδρασης στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech μία εβδομάδα μετά την έναρξη της εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης στην Ευρώπη, όπως ανέφερε το Σάββατο ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «YLE».

Το πρώτο περιστατικό ανεπιθύμητης αντίδρασης στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech καταγράφηκε στη Φινλανδία σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «YLE».

Τα κράτη μέλη της ΕΕ ξεκίνησαν το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, την επόμενη ημέρα μετά την παραλαβή των πρώτων αποστολών του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατόπιν της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Όταν υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τέτοιες αναφορές, θα βάλουμε πληροφορίες στον ιστότοπό μας σχετικά με τον τύπο των αντιδράσεων που έχουν συμβεί» δήλωσε η επικεφαλής ιατρός του Φινλανδικού Οργανισμού Φαρμάκων,  Μάιτζα Κοκόνεν στον τηλεοπτικό σταθμό, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες λόγω του απορρήτου του ασθενούς.

Παράλληλα, η Κοκόνεν σημείωσε ότι οι αναφορές αλλεργικών ή ανεπιθύμητων ενεργειών είναι πιθανό να αυξηθούν.

Μέχρι στιγμής, τα εμβόλια κατά της COVID-19 έχουν χορηγηθεί σε υγειονομικούς στις πέντε μεγαλύτερες περιοχές της Φινλανδίας δηλαδή στο Ελσίνκι, στο Τούρκου, στο Τάμπερε, στο Κουόπιο και στο Οούλου, σύμφωνα με το YLE.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, παρενέργειες, Pfizer, Φινλανδία, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK