06:27 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 01
Βρείτε μας

Η Ινδία, η οποία μέχρι σήμερα μετρά περίπου 150.000 θανάτους από κορονοϊό, ετοιμάζεται να εγκρίνει τρία ακόμη εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Sputnik V το οποίο θα παραχθεί εντός της χώρας.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της ινδικής κυβέρνησης ενέκρινε το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη βρετανοσουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χρήση έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ανοσοποίηση των πολιτών έναντι της λοίμωξης του κορονοϊού.

Ωστόσο, υπήρξε αβεβαιότητα σχετικά με το εμβόλιο της εταιρείας, δεδομένου ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Lancet τον Νοέμβριο έδειξαν ότι δύο πλήρεις δόσεις ήταν αποτελεσματικές κατά 62,1%, το χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με εγκεκριμένα εμβόλια από όλο τον κόσμο.

Από τότε η AstraZeneca έχει συνεργαστεί με τους κατασκευαστές του Sputnik V, του οποίου η αποτελεσματικότητα ανέρχεται στο 91,4% με βάση την ανάλυση δεδομένων του τελικού ελέγχου των κλινικών δοκιμών. Υπολογίζεται ότι η συνεργασία των δύο εμβολίων θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα σε επίπεδα άνω του 90%.

Η απόφαση αυτή ανοίγει πάντως το δρόμο για την κυκλοφορία του εμβολίου στη δεύτερη περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα παγκοσμίως, καθώς με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια κρούσματα, καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μετά τις ΗΠΑ.

Έτσι, η AstraZeneca υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα συμφωνία με το «Serum Institute of India» για την παραγωγή ενός δισεκατομμυρίου δόσεων του πειραματικού εμβολίου της «AZD1222», ή του «Covishield» όπως ονομάζεται στην Ινδία.

Η Ινδία φέρεται να εξετάζει επίσης την χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης και για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αλλά και της ινδικής India's Bharat Biotech ενώ ήδη έχει κλείσει συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων για να παράξει το Sputnik V.

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, εμβόλιο, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK