06:25 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 0 0
Βρείτε μας

Mία γιατρός στο Μεξικό που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας με επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και πιθανή εγκεφαλομυελίτιδα, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας το Σάββατο.

«Η 32χρονη γιατρός που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας [...] μετά από ανάπτυξη εξανθημάτων, σπασμών, μυϊκής αδυναμίας και δυσκολιών στην αναπνοή μέσα σε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό» ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Μεξικό.

Τα αίτια της ανεπιθύμητης αντίδρασης, η οποία εμφανίστηκε ενώ η γιατρός βρισκόταν ακόμη υπό παρατήρηση μετά τον εμβολιασμό της, είναι επί του παρόντος υπό έρευνα. Σύμφωνα με το υπουργείο, η προκαταρκτική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα.

«Η γιατρός βρίσκεται υπό παρακολούθηση και θεραπεία από ειδικούς [...] Η εντατική εξειδικευμένη θεραπεία με βάση τα στεροειδή και τα αντισπασμωδικά θα συνεχίσει να μειώνει τον κίνδυνο επακόλουθων» δήλωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η ασθενής λέγεται ότι έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε άλλα φάρμακα, όπως το «Trimethoprim» με σουλφαμεθοξαζόλη, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα όπως δερματικά εξανθήματα, αγγειοοίδημα αναφυλακτική αντίδραση ή ακόμη και θάνατο.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανέφερε σε δήλωση ότι σύμφωνα με τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, «κανένα άτομο δεν είχε αναπτύξει προηγουμένως εγκεφαλίτιδα μετά την χορήγηση του εμβολίου».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Pfizer, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK