00:10 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θετικοί στη νόσο COVID-19 βρέθηκαν 240 άνθρωποι στο Ισραήλ με το που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μπορεί ο μαζικός εμβολιασμός για τη νόσο COVID-19 να άρχισε στο Ισραήλ, στα τέλη Δεκεμβρίου, και ήδη να έχουν εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και ο Πρόεδρος του κράτους, Ρέουβεν Ρίβλιν.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Channel 13, 240 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19 με το που εμβολιάστηκαν.

Δεδομένου ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech χρειάζεται χρόνο για την ανάπτυξη αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV-2 αφού απαιτείται η χορήγηση δύο δόσεων, με τη δεύτερη να δίδεται 21 ημέρες μετά την πρώτη, υπάρχει ακόμα κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από τη νόσο COVID-19.

Επισημαίνεται ότι εάν ένα άτομο μολύνθηκε πριν από τον εμβολιασμό, μπορεί να εξακολουθεί να κινδυνεύει να παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου COVID-19 ακόμα και μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ακόμα, υπάρχουν ανησυχίες ότι τα άτομα με ανοσία μπορούν να μεταφέρουν τον ιό και να τον διαδώσουν, διότι δεν είναι μέχρι τώρα σαφές εάν οι βλεννώδεις στοιβάδες είναι πέρα από την εμβέλεια των αντισωμάτων και αν θα μπορούσαν να φέρουν σωματίδια του ιού ακόμα και ύστερα από τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η πλειονότητα εκείνων που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν ανέφερε παρενέργειες, αν και μερικοί άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια λόγω αδυναμίας, ζάλης, πυρετού και διάρροιας, που βάσει πληροφοριών προκλήθηκαν από τον εμβολιασμό.

Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας ανέφερε, επίσης, περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές αντιδράσεις και εμφανίζουν νευρολογικά συμπτώματα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι υπήρχαν τέσσερις περιπτώσεις που άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό, με τους τρεις από αυτούς τους θανάτους να μην σχετίζονται με τον εμβολιασμό, ενώ η τέταρτη περίπτωση ακόμα διερευνάται.

Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά της νόσου COVID-19, που είναι πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού του (9,2 εκατομμύρια), όπως δήλωσε η κυβέρνηση την 1η Ιανουαρίου.

Εκτός από το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech, το Ισραήλ έχει, επίσης, συμφωνία για αγορά εμβολίων με την αμερικανική εταιρεία Moderna.

Τέλος, το Ιατρικό Κέντρο Hadassah με έδρα την Ιερουσαλήμ έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου, «Sputnik V», και περιμένει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.

Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK