17:49 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
0 12
Βρείτε μας

Για την έναρξη της πανδημίας της νόσου COVID-19 τοποθετήθηκε, το Σάββατο (02/01), ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γι, υποστηρίζοντας πως η ασθένεια προκλήθηκε από πολλές εστίες ανά τον κόσμο, απλά η αιατική χώρα ήταν εκείνη που ανέφερε κρούσματα πρώτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, υποστήριξε, το Σάββατο (02/01), πως η πανδημία της νόσου COVID-19 ενδεχομένως να άρχισε από πολλές εστίες ανά την υφήλιο, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο θα αντισταθεί σε οποιεσδήποτε απόπειρες «στιγματισμού».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στους «Global Times», ανέφερε το εξής:

«Αντιμετωπίσαμε τον χρόνο και ήμασταν η πρώτη χώρα που ανέφερε κρούσματα στον κόσμο».

Επίσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι -σε αντίθεση με την κρατούσα γνώμη- η εξάπλωση της νόσου COVID-19 από την Κίνα δεν ευθύνεται αποκλειστικά για την πανδημία.

Ο πρώτος θύλακας κρουσμάτων της νόσου COVID-19 αναφέρθηκε στην κινεζική πόλη της Γουχάν, στις 31 Δεκεμβρίου 2019, και τον επόμενο χρόνο ο εξαιρετικά μεταδοτικός ιός εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα 84,1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις και περισσότερους από 18,3 εκατομμύρια θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παρά το γεγονός ότι η ακριβής προέλευση του κορονοϊού παραμένει ασαφής, η απερχόμενη κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί την Κίνα για την πανδημία.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αρχική επιδημία καλύφθηκε από τις κινεζικές Αρχές και, επίσης, υποστήριξε ότι ο ιός είναι ανθρωπογενής και κατά κάποιο τρόπο διέρρευσε από ένα εργαστήριο στην ασιατική χώρα.

Επιπλέον, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τη νόσο COVID-19 ως «κινεζικό ιό», επιμένοντας ότι το Πεκίνο πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτήν.

Τα αποτελέσματα πολλών διεθνών μελετών έδειξαν ότι όταν η Κίνα ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον νέο ιό, αυτός είχε ήδη υπάρξει σε άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικά, πριν από έναν μήνα, μια έρευνα για τις αιμοδοσίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που επικαλέστηκε η «Wall Street Journal», αποκάλυψε ότι η νόσος COVID-19 είχε μολύνει Αμερικανούς αρκετές εβδομάδες πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Μάλιστα, παρόμοιες έρευνες που διεξήχθησαν στη Γαλλία και στην Ιταλία διαπίστωσαν αντισώματα κορονοϊού σε δείγματα αίματος από τις αρχές Δεκεμβρίου, ακόμα και Σεπτεμβρίου του 2019, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, σε ανάλυση λυμάτων στην Ισπανία εντοπίστηκαν ίχνη του κορονοϊού σε δείγματα που ελήφθησαν ήδη από τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή εννέα μήνες πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Ακόμα, Κινέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν, νωρίτερα, ότι η νόσος COVID-19 θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί στη Γουχάν από το εξωτερικό μέσω κατεψυγμένων θαλασσινών ή προϊόντων κρέατος.

Τέλος, οι ίδιοι «έδειξαν» τους συμμετέχοντες των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, τον Οκτώβριο του 2019, για τη μετάδοση της νόσου COVID-19.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
Tags:
Γουάνγκ Γι, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK