00:48 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (127)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 24 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έχουν ολοκληρώσει «τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία», μετά από μήνες συνομιλιών που καθυστέρησαν για μια σειρά από ευαίσθητα θέματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την αλιεία.

Ένας στολίσκος του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναπτυχθεί στη Μάγχη σε μια φαινομενική επίδειξη δύναμης για την προστασία της αλιευτικής περιοχής της χώρας μετά την συμφωνία για το Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε υπεράκτια πλοία περιπολίας (HMS Mersey, Severn, Trent, Tamar και Tyne) αναχώρησαν από το Πόρτσμουθ λίγες ώρες πριν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα πολεμικά πλοία απέπλευσαν από το Πόρτσμουθ «για να προχωρήσουν σε δραστηριότητες ρουτίνας». Ωστόσο, ο ναύαρχος Άλαν Γουέστ χαρακτήρισε από την πλευρά του την ανάπτυξη του στολίσκου ως «μια πράξη αποτροπής».

«Σηματοδοτούμε ότι αυτά είναι τα νερά μας και είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία τους» επεσήμανε.

Στα μέσα Δεκεμβρίου Γάλλοι ψαράδες, οι οποίοι ψαρεύουν τακτικά στα στενά της Μάγχης, προειδοποίησαν ότι θα δημιουργήσουν αποκλεισμούς για να εμποδίσουν βρετανικά σκάφη από το να «προμηθεύουν τη γαλλική αγορά» σε περίπτωση που γίνει Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι δηλώσεις του ναυάρχου Γουέστ έρχονται μετά τη μεταβατική περίοδο του Brexit ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, με τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Θέμα:
Brexit (127)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Γαλλία, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK