00:02 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
0 10
Βρείτε μας

Στόχος πολιτικής και μιντιακής παραπληροφόρησης είναι το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» σχετικά με την αποτελεσματικότητά του για τη νόσο COVID-19, σύμφωνα με τον Έβο Μοράλες και μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα).

Ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατήγγειλε στον λογαριασμό του στο Twitter, την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα), μια πολιτική και μιντιακή εκστρατεία εναντίον του ρωσικού εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, «Sputnik V».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι «μεγάλες κοινοπραξίες» συνεργάζονται με τον τομέα της Υγείας για παραπληροφόρηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύχθηκε στη Ρωσία έναντι του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας έγραψε στην ανάρτησή του το εξής:

«Καταγγέλλουμε μια εκστρατεία πολιτικών και μιντιακών μεγάλων κοινοπραξιών που ασχολούνται με την Υγεία κατά του εμβολίου "Sputnik V" για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Η παραπληροφόρηση, σε θέματα υγείας, είναι μια επίθεση στο δικαίωμα στη ζωή».

​Υπενθυμίζεται ότι, στις 30 Δεκεμβρίου, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των Αρχών της Βολιβίας και εκείνων του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) για την παροχή εμβολίων του «Sputnik V» στο έθνος της Λατινικής Αμερικής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η πρώτη επίσημη παρτίδα εμβολίων θα φτάσει στη Βολιβία στα τέλη Μαρτίου, με 1.700.000 δόσεις, μια άλλη προγραμματίζεται για τα τέλη Απριλίου και η τρίτη για τον Μάιο.

Η Βολιβία έγινε η τρίτη χώρα στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής που έλαβε το ρωσικό εμβόλιο μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
Tags:
Sputnik V, εμβόλιο, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, Βολιβία, Έβο Μοράλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK