05:47 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
0 03
Βρείτε μας

Βέλη εναντίον της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ εξαπέλυσε, την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα), ο Νικολάς Μαδούρο αφού -όπως τόνισε- η Δύση είπε «όχι» στο ξεμπλοκάρισμα κεφαλαίων της Βενεζουέλας για αγορά εμβολίων σχετικά με τη νόσο COVID-19 και ο Πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας έκανε λόγο για «γεωπολιτικό παιχνίδι».

Τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 και η ίδια η πανδημία χρησιμοποιούνται για γεωπολιτικούς σκοπούς, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα), τονίζοντας πως η Δύση αρνήθηκε να άρει τους περιορισμούς σχετικά με τα κεφάλαια της χώρας του για την αγορά εμβολίων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19 στη χώρα, δήλωσε:

«Καταγγέλλω αυτόν τον γεωπολιτικό πόλεμο και τη χρησιμοποίηση μιας ασθένειας και του εμβολίου της για την ενίσχυση της ηγεμονίας. Δεν μπορεί να είναι το εμβόλιο αντικείμενο της άγριας εμπορικότητας».

Έπειτα, ο Μαδούρο ανέφερε:

«Οι κυβερνήσεις της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα έχουν "παγώσει" και μπλοκάρει κεφάλαια για την πρόσβαση στο εμβόλιο και απαιτήσαμε, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, να μας παρέχουν χρήματα και το αρνήθηκαν».

​Στη συνέχεια, ο Μαδούρο υπενθύμισε ότι το Καράκας έχει υπογράψει σύμβαση με τη Μόσχα για την απόκτηση 10 εκατομμυρίων εμβολίων του «Sputnik V».

Πάντως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, στη χώρα υπάρχουν 4.928 ενεργές περιπτώσεις της νόσου COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν ένα ολόκληρο φάσμα κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας, οι πιο επώδυνες από τις οποίες ήταν το «πάγωμα» των λογαριασμών της χώρας στην Ευρώπη και ο αποκλεισμός περιουσιακών στοιχείων και συμφερόντων της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, PDVSA.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ισπανία, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, εμβόλιο, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK