20:56 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
0 10
Βρείτε μας

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ανησυχώ περισσότερο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα, πολύ περισσότερο από τον Μάρτιο» εξήγησε η κα Στέρτζον.

Η Σκωτία θα μπει σε νέο lockdown, με τη διά νόμου παραμονή όλων των πολιτών στο σπίτι και τον Ιανουάριο, με εξαίρεση όσων έχουν πολύ σοβαρούς λόγους για να βγουν, όπως έκανε γνωστό σήμερα η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Μάλιστα, η κα Στέρτζον είπε στο κοινοβούλιο ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι πολίτες θα πρέπει με βάση το νόμο να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός από έκτακτους σκοπούς, ένα lockdown παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

«Η κατάσταση... είναι εξαιρετικά σοβαρή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση με την COVID-19 είναι πιο ανησυχητική από τον περασμένο Μάρτιο, τονίζοντας πως η καραντίνα είναι η απάντηση στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε η πολιτικός, η νέα μετάλλαξη αντιπροσωπεύει σχεδόν τα μισά νέα κρούσματα στη Σκωτία και είναι 70% πιο μεταδοτική, ενώ συμπλήρωσε πως «ως αποτέλεσμα αυτής της νέας παραλλαγής, ο ιός έμαθε να μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα και σίγουρα εξαπλώνεται ταχύτατα τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
Tags:
κορονοϊός, lockdown, Νίκολα Στέρτζον, Σκωτία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK