11:36 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1164)
0 01
Βρείτε μας

Η Δανία ενέκρινε καθυστέρηση έως και έξι εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων, ενώ το ζήτημα να καθυστερήσει η δεύτερη δόση εξετάζεται και στην Γερμανία σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Το μέγιστο χρονικό διάστημα 42 ημερών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech θα πρέπει να τηρείται για να επιτυγχάνεται πλήρης προστασία προειδοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου προέρχονται από μελέτη όπου οι δόσεις χορηγήθηκαν με απόσταση 19 έως 42 ημερών, ενώ η πλήρης προστασία έρχεται μόνο επτά ημέρες μετά την ενισχυτική δόση, προσθέτει.

«Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό θα απαιτούσε μια παραλλαγή στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και περισσότερα κλινικά δεδομένα για την υποστήριξη μιας τέτοιας αλλαγής, διαφορετικά θα θεωρηθεί "εκτός ένδειξης χρήση"».

Η εκτός ένδειξης χρήση συνεπάγεται χαμηλότερες υποχρεώσεις στους κατασκευαστές εμβολίων

Προειδοποίηση ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο συνεχίζει να προστατεύει από τον κορονοϊό σε περίπτωση καθυστέρησης στη χορήγηση της δεύτερης δόσης, απηύθυναν, επίσης, το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BionNTech και η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Σημειώνεται ότι η Δανία ενέκρινε καθυστέρηση έως και έξι εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων, ενώ το ζήτημα να καθυστερήσει η δεύτερη δόση εξετάζεται και στη Γερμανία σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Γενς Σπαν. Όπως δήλωσε, υπάρχει έλλειψη, ενώ επιδιώκεται και η επιτάχυνση του εμβολιασμού περισσότερων πολιτών με την πρώτη δόση. Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε την περασμένη εβδομάδα και η Βρετανία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1164)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, Pfizer
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK