02:35 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1899)
0 01
Βρείτε μας

Oι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε σχεδόν 1.865.000, ενώ τα «ενεργά» κρούσματα υπολογίζονται σε 25 εκατ.

Έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, 10 ειδικοί του ΠΟΥ θα επισκεφτούν την Κίνα για πέντε με έξι εβδομάδες ώστε να εξερευνήσουν την προέλευση του κορονοϊού.

Η COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι στα τέλη του 2019, πριν εξαπλωθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων και το τσάκισμα των οικονομιών από πολλές χώρες.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι η αποστολή θα ξεκινήσει από την περιοχή της Γουχάν, και θα απαρτίζεται από επιστήμονες από τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Αυστραλία, το Βιετνάμ, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και την Ιαπωνία.

Στις 30 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η αποστολή συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης με Κινέζους ειδικούς, αλλά καμία ημερομηνία δεν ορίσθηκε για την αναχώρησή της μέχρι σήμερα, γεγονός που προκάλεσε επικρίσεις.

Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον οποίο ο Τραμπ κατηγορεί ότι τάσσεται με το μέρος της Κίνας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ειδικοί του θα μπορούν να διεξάγουν την έρευνά τους ελεύθερα, αν και το Πεκίνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι η Γουχάν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα επίσκεψης.

«Η ομάδα θα πάει στη Γουχάν, αυτός είναι ο στόχος της αποστολής» είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ο επικεφαλής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν, προσθέτοντας πως «συνεργαζόμαστε με τους Κινέζους συναδέλφους μας, δεν θα επιβλέπονται από Κινέζους αξιωματούχους».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1899)
Tags:
Γουχάν, Κίνα, ΠΟΥ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK