17:00 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν βρίσκεται σε απομόνωση και θα συνεχίσει προσωρινά να εκπληρώνει τα καθήκοντά του από απόσταση.

Από τον νέο κορονοϊό προσβλήθηκε ο Πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση.

Ο Σαρκισιάν φέρεται να κόλλησε στο Λονδίνο, όπου είχε περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μαζί με την οικογένειά του.

Σημειώνεται επίσης ότι στην πρωτεύουσα της Βρετανίας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, στις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο εμφάνισε συμπτώματα της COVID-19, με αποτέλεσμα να κάνει τεστ και να βγει θετικό.

«Ο Πρόεδρος βρίσκεται σε απομόνωση και θα συνεχίσει προσωρινά να εκπληρώνει τα καθήκοντά του από απόσταση» ενημέρωσε στενός συνεργάτης του.

Ο Σαρκισιάν «εκδήλωσε συμπτώματα νέου κορονοϊού. Το τεστ, το οποίο έκανε, βγήκε θετικό» αναφέρεται επίσης στο δελτίο Τύπου από το γραφείο της αρμενικής προεδρίας, επιβεβαιώνοντας πως ο 67χρονος Πρόεδρος βρισκόταν στο Λονδίνο για να «περάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του και τα εγγόνια του», αλλά και για να υποβληθεί σε μια επέμβαση στο πόδι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Αρμενία, αριθμώντας περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περισσότερα από 160.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 2.878 νεκρούς.

Οι Αρχές της χώρας δέχθηκαν σκληρή κριτική για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς κατηγορούνται ότι έκλεισαν τα σύνορα πολύ αργά, ενώ οι πολίτες λάμβαναν αντιφατικά μηνύματα από τους αξιωματούχους.

Tags:
Βρετανία, Λονδίνο, Αρμενία, κορονοϊός, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK