03:06 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
0 40
Βρείτε μας

Ακόμα μια ομάδα προσφύγων επέστρεψαν στις οικίες τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνοδεία Ρώσων ειρηνευτών μετά από την κατάπαυση πυρός στην περιοχή.

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σχεδόν 180 πρόσφυγες επέστρεψαν στα σπίτια τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υπό τη συνοδεία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι Ρώσοι ειρηνευτές συνόδευαν ακόμα μια ομάδα προσφύγων που επέστρεψαν στα σπίτια τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Συνολικά 178 άτομα μεταφέρθηκαν από το Ερεβάν στο Στεπανακέρτ με λεωφορεία. Συνολικά, 47.653 πρόσφυγες έχουν ήδη επιστρέψει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στους τόπους μόνιμης κατοικίας τους».

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2020, επαναλήφθησαν οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και μόνο μετά από διαμεσολάβηση της Μόσχας, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να σταματήσουν τη διαμάχη και να ανταλλάξουν κρατούμενους και σώματα νεκρών, ενώ Ρώσοι ειρηνευτές τοποθετήθηκαν στην περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
Tags:
κατάπαυση πυρός, ειρηνευτική δύναμη, πρόσφυγες, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK