16:55 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (85)
0 04
Βρείτε μας

Η νομική ομάδα του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, μετά την απόρριψη έκδοσης προς τις ΗΠΑ, κατέθεσε αίτημα για την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης.

Οι δικηγόροι του Ασάνζ προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο πως δεν υπάρχει κίνδυνος να παραβιάσει την εγγύηση όπως έκανε το 2012, όταν και ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοση του στη Σουηδία, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες αργότερα απορρίφθηκαν.

Σημειώνεται ότι, προ ημερών βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, λόγω ανησυχιών για την ψυχική υγεία του ιδρυτή του WikiLeaks και τον κίνδυνο να αυτοκτονήσει αν αυτή προχωρούσε. 

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την έκδοση του Ασάνζ, ώστε να δικαστεί για τη δημοσίευση διαβαθμισμένων πληροφοριών που εξέθεσαν εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε επίσης πως, ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένοι» με την απόφαση που έλαβε η δικαστής του Ηνωμένου Βασιλείου, Βανέσα Μπαράιτσερ, οπότε η εισαγγελία θα ασκήσει έφεση στην απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση έκδοσης θα βρίσκεται στα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου για μήνες.

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (85)
Tags:
Δικαιοσύνη, Βρετανία, αποφυλάκιση, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK