11:30 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
0 03
Βρείτε μας

Εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι δύο τρόφιμοι σε γηροκομείο πέθαναν λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, ενώ πραγματοποιείται σχετική έρευνα. 

«Πρέπει να αξιολογήσουμε αν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή αν πρόκειται για σύμπτωση το γεγονός ότι συνέβη μετά τον εμβολιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ιατρικός διευθυντής Στάινερ Μάντσεν.

Πρόσθεσε ότι, εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, είναι αρκετά πιθανό οι θάνατοι να είναι σύμπτωση. Περίπου 400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα σε γηροκομεία στη Νορβηγία.

Τόσο ο Οργανισμός όσο και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διερευνούν τους θανάτους. 

Οι καταγεγραμμένες παρενέργειες του εμβολίου είναι ήπιες και παροδικές, παρότι έχουν υπάρξει αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ανθρώπους με σχετικό ιστορικό.

Αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
Tags:
έρευνα, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, θάνατοι, Νορβηγία, Pfizer
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK