15:15 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1063)
0 10
Βρείτε μας

Η Βολιβία καταχώρισε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V με τη διαδικασία έκτακτης ανάγκης ώστε να εγκριθεί προς χρήση στον πληθυσμό.

Σε καταχώριση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V προχώρησε η Βολιβία, με βάση τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών της Ρωσίας, ανέφερε την Τετάρτη το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Όπως γράφεται στην ανακοίνωση: «Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ανακοινώνει την καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού από την Κρατική Υπηρεσία για τα Φάρμακα και τις Τεχνολογίες Υγείας (Agencia Estatal De Medicamentos Y Tecnologías En Salud, AGEMED) της Βολιβίας. Το εμβόλιο καταχωρήθηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης και εγκρίθηκε από την AGEMED, με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών Φάσης III στη Ρωσία, χωρίς πρόσθετες δοκιμές στη Βολιβία».

Ο Κίριλ Νμίτριεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, δήλωσε από την πλευρά του: «Η εγγραφή του Sputnik V στη Βολιβία θα βοηθήσει στη διάσωση πολλών ζωών και στην αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο με βάση αποδεδειγμένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων. Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με τις ρυθμιστικές αρχές της Βολιβίας και αναμένουμε περισσότερες χώρες στη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη του κόσμου για την καταχώριση του εμβολίου, σύμφωνα με τη διαδικασία εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης σύντομα».

Ο εφοδιασμός της Βολιβίας και της Αργεντινής με το ρωσικό εμβόλιο

Το εμβόλιο Sputnik V καταχωρίστηκε και από την Αργεντινή ρυθμιστική αρχή, ANMAT, στις 23 Δεκεμβρίου 2020 με την ίδια διαδικασία.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2020, το RDIF και το Κέντρο Εφοδιασμού Υγείας (Central de Abastecimiento y Suministros de Salud, CEASS) της Βολιβίας ανακοίνωσαν τη συμφωνία, να εφοδιάσουν τη χώρα με 5,2 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V επαρκείς για τον εμβολιασμό 2,6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι προμήθειες του εμβολίου στη Βολιβία θα διευκολύνονται από διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες. Η συμφωνία θα επιτρέψει σε περισσότερο από το 20% του πληθυσμού της Βολιβίας να έχει πρόσβαση στο εμβόλιο.

Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V φτάνει το 100% στις σοβαρές περιπτώσεις

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίτης και τελικής ανάλυσης των δεδομένων κλινικών δοκιμών της Φάσης III της Ρωσίας που ελήφθησαν 21 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές.

Ο υπολογισμός βασίστηκε στην ανάλυση δεδομένων εθελοντών (n = 22 714) που έλαβαν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση του εμβολίου Sputnik V ή εικονικό φάρμακο στο τρίτο και τελευταίο σημείο εξέτασης 78 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σύμφωνα με το πρωτόκολλο εξετάσεων της κλινικής φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1063)
Tags:
κρούσματα, Sputnik V, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Αργεντινή, Ρωσία, Βολιβία, πανδημία, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK