02:15 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις σε κινεζικές κρατικές υπηρεσίες και αξιωματούχους ως απάντηση στη σύλληψη πάνω από 50 φιλοδημοκρατικών ακτιβιστών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού πολίτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα» για τις απειλές κυρώσεων σε Κινέζους αξιωματούχους σχετικά με τις συλλήψεις του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσούνιινγκ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου καταδίκασε επίσης τα σχέδια της Ουάσινγκτον για αποστολή πρέσβη του ΟΗΕ στην Ταϊβάν και κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σημείωσε την Τετάρτη ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους για «υπονόμευση των δημοκρατικών διαδικασιών του Χονγκ Κονγκ» αφού περίπου 53 ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας συνελήφθησαν με την κατηγορία παραβίασης του εθνικού νόμου περί ασφάλειας.

Ο Πομπέο αναφέρθηκε στις συλλήψεις χαρακτηρίζοντάς τες ως «περιφρόνηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στον λαό του και το κράτος δικαίου».

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουνίου, η Κίνα υιοθέτησε νομοθεσία που απαγορεύει αυτονομιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και κάθε είδους εξωτερική παρέμβαση. Ενώ οι αντιτιθέμενοι στον συγκεκριμένο νόμο τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στο εξωτερικό τον αντιμετωπίζουν ως παραβίαση των ελευθεριών, το Πεκίνο τόνισε ότι στοχεύει στην τιμωρία παράνομων δραστηριοτήτων χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα του τοπικού πληθυσμού.

Tags:
Μάικ Πομπέο, Χονγκ Κονγκ, κυρώσεις, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK