13:51 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
0 02
Βρείτε μας

Ενίσχυση των προσπαθειών ενάντια στον κορονοϊό ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απέναντι στο νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο, όπως έκανε γνωστό, έχει εντοπιστεί ήδη σε 22 ευρωπαϊκές χώρες. 

Το μήνυμα ότι πρέπει να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λόγω του «συναγερμού» που έχει σημάνει η τελευταία μετάλλαξη του κορονοϊού, απέστειλε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε.

«Πρόκειται για μία ανησυχητική κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι για μία σύντομη περίοδο πρέπει να κάνουμε περισσότερα από όσα έχουμε κάνει και να ενισχύσουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας» τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία και η οποία θεωρείται ότι προέρχεται από τη Νότια Αφρική. 

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, η μετάλλαξη αυτή του κορονοϊού έχει εντοπιστεί σε συνολικά 22 ευρωπαϊκές χώρες. 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ, αν και είναι φυσιολογικό ο κορονοϊός να μεταλλάσσεται και παρά το ότι δεν θεωρείται, μέχρι στιγμής, ότι προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα, η «αυξημένη μεταδοτικότητά του» σημαίνει ότι συνεχίζει να εγείρει ανησυχίες. 

Όπως προειδοποίησε, εάν δεν ενισχυθεί ο έλεγχος με σκοπό την επιβράδυνση της διασποράς του στελέχους αυτού, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος αντίκτυπος στα ήδη επιβαρυμένα συστήματα υγείας. 

Όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει, ο ίδιος παρέπεμψε στα γνωστά μέτρα, ήτοι η γενικευμένη χρήση μάσκας, ο περιορισμός συναθροίσεων, η τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών, αν και όπως τόνισε, όλα αυτά πρέπει να ενισχυθούν

Τα παραπάνω μέτρα, παράλληλα με τον επαρκή έλεγχο, το lockdown και τον εμβολιασμό, «θα αποδώσουν εάν όλοι συμμετέχουμε» υπογράμμισε. 

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά και έναντι της νέας μετάλλαξης.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
Tags:
ΠΟΥ, Βρετανία, μετάλλαξη, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK