19:55 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν γιορτάζει σήμερα τα 37α γενέθλιά του, ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ επιβεβαίωση της ημερομηνίας γέννησής του.

Τα 37α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον αριθμό, όμως, να μην είναι σίγουρος, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ημερομηνία γέννησής του.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, ο Κιμ είναι γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1984, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από το απολυταρχικό καθεστώς της χώρας.

Σε αντίθεση με την παράδοση για τη γενέθλια ημέρα του παππού και του πατέρα του, που εορταζόταν ως εθνική εορτή, η 8η Ιανουαρίου είναι εργάσιμη ημέρα για τη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε ορίσει τα γενέθλιά του ως εθνική εορτή το 1982, όταν έκλεισε τα 40, δύο χρονιά μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον πατέρα του.

Το νοτιοκορεάτικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σημειώνει πως δεν υπάρχει καμία αναφορά περί των γενεθλίων του Κιμ από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ούτε κάποιο δείγμα εορτασμού στη χώρα.

Tags:
γενέθλια, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK