02:54 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη Βόρεια Κορέα πραγματοποιείται επί του παρόντος το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος μετά από πέντε χρόνια. Απευθυνόμενος σε πιστά μέλη του κόμματος κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο αρχηγός της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχθηκε ότι το πενταετές οικονομικό του σχέδιο απέτυχε.

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε την Πέμπτη ότι η χώρα του σκοπεύει να εργαστεί για την ενίσχυση των σχέσεων με άλλες χώρες, αν και δεν διευκρίνισε ποιες χώρες θα είναι αυτές, σύμφωνα με όσα αναφέρει το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο την τοποθέτησή του κατά την τρίτη ημέρα του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ «ανακοίνωσε τον γενικό προσανατολισμό και τη στάση πολιτικής του κόμματός μας για την εκτεταμένη επέκταση και ανάπτυξη των εξωτερικών σχέσεων».

Οι προβληματικές σχέσεις της χώρας με τη Νότια Κορέα εξετάστηκαν επίσης από τον επικεφαλής της Πιονγιάνγκ, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με ενδεχόμενες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις. Οι σχέσεις μεταξύ τους είχαν βελτιωθεί ελαφρά έως ότου καταρρεύσουν και πάλι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν η Πιονγκγιάνγκ ανατίναξε το διακορεατικό γραφείο συνδέσμου που βρίσκεται βόρεια της κορεατικής αποστρατικοποιημένης ζώνης.

Οι παρατηρητές ελπίζουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα εκφράσει την επιθυμία του να επιδιορθώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που συγκλήθηκε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια. Παράλληλα, περιμένουν έστω να τονιστεί η προθυμία του για μια ενδεχόμενη επαφή με την Ουάσινγκτον εν μέσω της εκλογής Μπάιντεν. Παρά ταύτα, το κορεατικό πρακτορείο δεν έχει δώσει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν μια τέτοια ενδεχόμενη πρόθεση.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας είχαν προηγουμένως χαρακτηρίσει τον Τζο Μπάιντεν ως «λυσσασμένο σκύλο», μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες πιθανής μελλοντικής επαφής Πιονγιάνγκ-Ουάσινγκτον, μόλις ο πρώην αντιπρόεδρος αναλάβει τα καθήκοντά του.

Tags:
Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK