17:03 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μόνο οι Ολλανδοί πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα coffee shops του Άμστερνταμ, σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» την εικόνα του, το Άμστερνταμ σκοπεύει να περιορίσει ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Τα διάσημα coffee shops.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με την πρόταση της δημάρχου Φέμκε Χάλσεμα, μόνο οι Ολλανδοί κάτοικοι του Άμστερνταμ θα μπορούν να εισέρχονται στα καφέ που πωλούν κάνναβη.

Το σχέδιο, που υποστηρίζεται από τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές Αρχές, έχει ως στόχο να βάλει φρένο στη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα σκληρά ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα και το εμπόριο μαριχουάνας.

«Η αγορά της κάνναβης είναι πολύ μεγάλη και "καυτή". Θέλω να συρρικνώσω την αγορά της κάνναβης και να την κάνω διαχειρίσιμη. Δεν βλέπω άλλη επιλογή» δήλωσε η δήμαρχος, η οποία κατέθεσε το σχέδιο στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα Παρασκευή, πυροδοτώντας μεγάλη πολιτική συζήτηση.

Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο.

Η πρόταση αυτή αποτελεί την τελευταία κίνηση της δημοτικής αρχής του Άμστερνταμ να περιορίσει τη ροή των επισκεπτών του, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Σημειώνεται ότι στην εποχή πριν τον κορονοϊό, η περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια», τα coffee shops και τα κανάλια προσέλκυαν πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες τον μήνα, πολύ περισσότερο από τον μόνιμο πληθυσμό της πόλης.

Tags:
χασίς, μαριχουάνα, Ολλανδία, Άμστερνταμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK