Φωτογραφίες και βίντεο της βάσης είδαν μάλιστα το φως της δημοσιότητας από ιρανικά μέσα ενημέρωσης, απαθανατίζοντας ανώτερους αξιωματικούς να επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις.
Σε αυτές φαίνονται επίσης μεγάλες σήραγγες που επιτρέπουν την κυκλοφορία οχημάτων με εκτοξευτές πυραύλων, αλλά και φορτηγών, δίπλα από παρατεταγμένους πυραύλους.
IRGC Chief unveils the Guards' missile base in Persian Gulf pic.twitter.com/F5N43WQV1u
— Reza Khaasteh (@Khaaasteh) January 8, 2021
Παράλληλα, στο βίντεο αξιωματικοί περπατούν πάνω από σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ που είναι ζωγραφισμένες στο πάτωμα, στέλνοντας μάλλον σαφές μήνυμα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
#IRGC's Navy have unveiled a "Kilometer Long Underground Missile City" for housing Anti-Ship Cruise Missiles. Some reports suggest the base is near the Strait of Hormuz. pic.twitter.com/Fq3PTHtqQW
— Aurora Intel (@AuroraIntel) January 8, 2021
Από την πλευρά του, ο διοικητής των «Φρουρών της Επανάστασης», Χοσεΐν Σαλαμί, δήλωσε ότι η βάση είναι «μία από τις πολλές που φιλοξενούν πυραύλους του Ναυτικού της Φρουράς», ενώ «ενισχύει τη δυναμική της χώρας», όσον αφορά στην προστασία της «εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας της και των επιτευγμάτων της Ισλαμικής Επανάστασης», απέναντι σε τυχόν «υποψήφιους δαίμονες» με απειλητική επιθετικότητα.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι οι πύραυλοι που στεγάζονται στη βάση έχουν εύρος εκατοντάδων χιλιομέτρων, αλλά και υψηλό επίπεδο ακρίβειας με καταστροφική ισχύ, συμπεριλαμβανομένων δυνατοτήτων για αντι-ηλεκτρονικό πόλεμο.
Σύμφωνα πάντα με τον Σαλαμί, ο οποίος επιθεώρησε τη βάση μαζί με τον διοικητή του Ναυτικού των «Φρουρών», Αλί Ρεζά Τανγκσίρι, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο μεταξύ όλων των πυραυλικών συστημάτων.
Η τοποθεσία της μυστικής βάσης, παρέμεινε πάντως... μυστική, για ευνόητους λόγους.
Το Ιράν έχει πάντως ακτογραμμή άνω των 2.400 χιλιομέτρων, από τα οποία περίπου 1.700 χιλιόμετρα στον Περσικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν. Αυτό περιλαμβάνει τα Στενά του Ορμούζ, μια στρατηγική αρτηρία μέσω της οποίας περνά το 20% του παγκόσμιου πετρελαίου κάθε μέρα.
Στην περιοχή η ένταση έχει πάντως αυξηθεί κατακόρυφα, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν το 2018.
JUST IN: #USNavy's #USSGeorgia transits #StraitofHormuz with cruisers #USSPortRoyal and #USSPhilippineSea. Georgia’s presence in @US5thFleet demonstrates the fleet's ability to operate wherever international law allows. #forcetobereckonedwith
— U.S. Navy (@USNavy) December 21, 2020
DETAILS ➡️ https://t.co/PObIHE2XC6 pic.twitter.com/ys8cBbnm7k
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)