00:27 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
0 01
Βρείτε μας

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε, το Σάββατο (09/01), ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ανέφερε πως ο συνολικός πληθυσμός του Ισραήλ θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Μάρτιο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τη νόσο COVID-19, το Σάββατο (09/01), και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση.

Πριν από τον εμβολιασμό του, ο Νετανιάχου είπε πως ενδεχομένως ολόκληρος ο πληθυσμός του Ισραήλ να έχει εμβολιαστεί μέχρι και τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το δίκτυο i24news.tv, ο Νετανιάχου δήλωσε:

«Έχω συμφωνήσει με την Pfizer για σημαντική προμήθεια εμβολίων στο Ισραήλ, το οποίο θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες έως τα μέσα Μαρτίου. Μπορούμε να ανοίξουμε ολόκληρη την οικονομία μας και να επιστρέψουμε στη ζωή».

Ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Εντελστάιν, έδωσε στον πρωθυπουργό ένα κίτρινο δελτίο που πιστοποιεί τον εμβολιασμό του και είπε ότι σύντομα θα λάβει ένα πράσινο διαβατήριο που θα επιβεβαιώνει την ανοσία του στον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη της λεγόμενης επιχείρησης εμβολιασμού «Getting Back to Life» («Επιστρέφοντας στη ζωή»), στην οποία όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 16 ετών θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και να παράσχουν δεδομένα για την πρόοδο του εμβολιασμού στην Pfizer.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων Ισραηλινών έχει φτάσει τα 1,7 εκατομμύρια και έτσι το κράτος έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
Tags:
Μπενιαμίν Νετανιάχου, BioNTech, Pfizer, Ισραήλ, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK