19:35 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει το Πακιστάν καθώς, το Σάββατο (09/01), ένα μεγάλο εργοστάσιο άνθρακα κατέρρευσε και έτσι επηρεάστηκε ολόκληρη η χώρα και μια γραμμή ηλεκτροδότησης ισχύος 500KV έσπασε.

Μαζική διακοπή ρεύματος καταγράφηκε στο Πακιστάν, το Σάββατο (09/01), βυθίζοντας ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι και έθεσε σε συναγερμό την Αεροπορία.

Σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση του Αμπίντ Καϊγιούμ Σουλέρι, μέλους του Οικονομικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του πρωθυπουργού, η διακοπή συνέβη λόγω σπασμένης γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 500KV.

Ένα μεγάλο εργοστάσιο άνθρακα κατέρρευσε και έτσι επηρεάστηκε ολόκληρη η χώρα, όπως ανέφεραν αρχικές εκθέσεις, και ως εκ τούτου στο σκοτάδι βυθίστηκε η πρωτεύουσα του Πακιστάν, δηλαδή το Ισλαμαμπάντ, το Καράτσι και η Λαχόρη.

Μάλιστα, πολλές φωτογραφίες και βίντεο αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

​Ο Πακιστανός υπουργός Ενέργειας, Ομάρ Αγιούμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι οι Αρχές προσπαθούν τώρα να αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, προσθέτοντας ότι επιβλέπει ο ίδιος την κατάσταση.

​Πάντως, σύμφωνα με ανάρτηση του Ζαΐντ Χαμίντ, στρατιωτικού αναλυτή, οι δυνάμεις της Πακιστανικής Αεροπορίας έχουν τεθεί στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού μιας και η χώρα συνορεύει με το Ιράν και την Ινδία.

Tags:
Πακιστάν, μπλακ άουτ, ηλεκτροδότηση, ηλεκτρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK