06:22 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
0 01
Βρείτε μας

Ο Πάπας είχε διορίσει τον Φαμπρίτσιο Σοκόρσι προσωπικό του γιατρό το 2015, όταν είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει τη θητεία του Πατρίτσιο Πολίσκα, που μέχρι τότε υπηρετούσε ως επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας του Βατικανού.

Ο προσωπικός γιατρός του Πάπα Φραγκίσκου πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού «L'Osservatore Romano».

Ο 78χρονος Φαμπρίτσιο Σοκόρσι, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Γκεμέλι της Ρώμης, στο οποίο νοσηλευόταν για «ογκολογική παθολογία», κάτι πάντως που δεν ανακοινώθηκε ως αιτία θανάτου.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε είχε άμεση επαφή με τον Ποντίφικα, ο οποίος τον είχε διορίσει ως προσωπικό του γιατρό τον Αύγουστο του 2015, όταν και είχε αρνηθεί να ανανεώσει τη θητεία του προηγούμενου γιατρού του Βατικανού, Πατρίτσιο Πολίτσκα.

Ως προσωπικός γιατρός του Πάπα, ο Σοκόρσι με ειδικότητα στην ηπατολογία, την ανοσολογία και το πεπτικό σύστημα, είχε συνοδεύσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα περισσότερα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εμβολιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1886)
Tags:
πανδημία, COVID-19, θάνατοι, κρούσματα, κορονοϊός, πάπας Φραγκίσκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK