19:14 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1114)
0 20
Βρείτε μας

Στην Αφρική έφτασε και επίσημα το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά της νόσου COVID-19 αφού η Αλγερία, την Κυριακή (10/01), έγινε η πρώτη χώρα στην ήπειρο που το καταχώρισε.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας Φαρμακευτικών Προϊόντων της Αλγερίας καταχώρισε, την Κυριακή (10/01), το εμβόλιο «Sputnik V», που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία κατά της νόσου COVID-19.

Όπως επισημάνθηκε, το ρωσικό εμβόλιο έλαβε άδεια για χρήση βάσει εκτελεστικού διατάγματος για επείγοντα μέτρα σχετικά με την έναρξη εκστρατείας εμβολιασμού στην αφρικανική χώρα.

Έτσι, λοιπόν, η Αλγερία έγινε η πρώτη χώρα της Αφρικής που καταχώρισε το εμβόλιο «Sputnik V», το οποίο εγκρίθηκε από τον περασμένο Αύγουστο στη Ρωσία.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του «Sputnik V» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- το εξής:

«Το "Sputnik V" χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς φορείς για τις δύο ενέσεις κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, παρέχοντας ανοσία με μεγαλύτερη διάρκεια από τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό και στις δύο δόσεις. Η τιμή του "Sputnik V" είναι μικρότερη από 10 δολάρια ανά δόση, καθιστώντας το εμβόλιο προσιτό σε όλο τον κόσμο».

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο «Sputnik V», όπως δήλωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) την Κυριακή (10/01).

​Το εμβόλιο «Sputnik V» έχει, επίσης, εγκριθεί στη Λευκορωσία, στη Σερβία, στην Αργεντινή, στη Βολιβία και έχει αρχίσει η διαδικασία έγκρισής του και στην Ε.Ε..

Υπενθυμίζεται ότι το «Sputnik V» αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1114)
Tags:
Ρωσία, COVID-19, Sputnik V, Αλγερία, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK