16:33 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ίχνη» στρατιωτικής παρέλασης, την Κυριακή (10/01), φέρεται να εντόπισαν νοτιοκορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/01), το αξίωμα του Κιμ Γιονγκ Ουν άλλαξε τίτλο.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας εντόπισε σημάδια διεξαγωγής στρατιωτικής παρέλασης, στην Πιονγιάνγκ, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Κυριακή (10/01), ενώ το αξίωμα του ηγέτη της τελευταίας χώρας άλλαξε ονομασία, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/01).

«Ίχνη» παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, τη Δευτέρα (11/01), η παρέλαση εντοπίστηκε στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας, αν και μπορεί να ήταν πρόβα για μελλοντική ανάλογη εκδήλωση.

Οι Αρχές Πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση και θεωρούν ότι είναι πιθανό η παρέλαση να ήταν μέρος της εκδήλωσης του Κογκρέσου του Κόμματος ή να πρόκειται περί «εξάσκησης».

Πάντως, με βάση μια δημοσίευση των «NK News», η φερόμενη στρατιωτική παρέλαση, που περιλάμβανε τεθωρακισμένα οχήματα και άγνωστο αριθμό στρατευμάτων, μπορεί να υποδηλώνει ότι ολοκληρώθηκε το 8ο Κογκρέσο της Βόρειας Κορέας.

Νέος τίτλος στο αξίωμα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η θέση του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο Λαϊκό Εργατικό Κόμμα μετονομάστηκε από «Πρόεδρος» σε «Γενικός Γραμματέας» μετά την απόφαση να επιστρέψει το όνομα της «Γραμματείας» στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο.

Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (KCNA), μεταξύ άλλων, τονίζεται:

«Το Συνέδριο του 8ου Κόμματος υποστήριξε πλήρως την ευγενική πρόταση για εκλογή του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ουν για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Εργατικού Κόμματος».

Από την ίδρυση του Λαϊκού Εργατικού Κόμματος, το 1949, η θέση του επικεφαλής του ανήκε στον Κιμ Ιλ Σουνγκ που ήταν ο πρώτος Πρόεδρος και από το 1966 ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά τον θάνατό του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο γιος του, Κιμ Ιλ Γιονγκ, κληρονόμησε το αξίωμα μέχρι που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 10 χρόνια.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ύστερα, ανέλαβε την εξουσία και ήταν ο πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με τη Γραμματεία να καταργείται στο 7ο Συνέδριο, το 2016, και να αντικαθίσταται από το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής υπό την Προεδρία του.

Στο τέλος της πέμπτης ημέρας του 8ου Συνεδρίου, στις 9 Ιανουαρίου 2021, το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο μετονομάστηκε και πάλι σε «Γραμματεία» και οι Υπηρεσίες του Συμβουλίου μετονομάστηκαν σε «Υπηρεσίες Γραμματείας».

Ως εκ τούτου, το αξίωμα του Κιμ Γιονγκ Ουν μετονομάστηκε εκ νέου σε «Γενικός Γραμματέας».

Tags:
Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα, στρατιωτική παρέλαση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK