14:39 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1933)
0 12
Βρείτε μας

Στην Κίνα θα μεταβούν εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ προκειμένου να μελετήσουν με συναδέλφους τους την προέλευση του κορονοϊού.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας έκανε γνωστό ότι μια ομάδα επιστημόνων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα επισκεφθεί τη χώρα για να διερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, δέκα ειδικοί θα φτάσουν την Πέμπτη για τη «διεξαγωγή μιας κοινής ερευνητικής συνεργασίας για την προέλευση της COVID-19 με Κινέζους επιστήμονες» ανέφερε σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων προορισμών, οι ειδικοί αναμένεται να επισκεφθούν τη Γουχάν, όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το Πεκίνο ότι αποκρύπτει κρίσιμες πληροφορίες για τον κορονοϊό, υπονοώντας συχνά ότι ο ιός ήταν ανθρωπογενής και προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα αποκαλέσει την COVID-19 «κινεζικό κορονοϊό» και προέτρεψε να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τις ενέργειες της Κίνας στις αρχές της πανδημίας, ισχυριζόμενος ότι το Πεκίνο υποβίβασε σκόπιμα το μέγεθός της.

Τον Μάιο, το γραφείο του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ συμφώνησε με την «ευρεία επιστημονική συναίνεση ότι η COVID-19 δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος ιός», ωστόσο, πολλοί αξιωματούχοι συνέχισαν να υποστηρίζουν ότι η πανδημία προκλήθηκε από διαρροή από το κινεζικό εργαστήριο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1933)
Tags:
επιστήμονες, επιστήμονας, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK