13:07 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1921)
0 10
Βρείτε μας

Να διεξάγει έρευνες και σε άλλες χώρες για την προέλευση του νέου κορονοϊού ζητά η Κίνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα πρέπει να διεξάγει έρευνα για να βρει την προέλευση του COVID-19 όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε άλλες χώρες και περιοχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Σιάο Λιτζιάν σε ενημέρωση τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε ότι μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ θα φτάσει στην Κίνα την Πέμπτη για να προσδιορίσει την προέλευση του ιού.

«Ο ΠΟΥ πρέπει να διεξάγει παρόμοια έρευνα και σε άλλες χώρες και περιοχές» δήλωσε ο Σιάο, σημειώνοντας ότι καθώς εξελίσσεται η κατάσταση και καθώς οι επιστήμονες είχαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό, θα πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερα κράτη στην έρευνα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Κίνα υποστήριξε επιστήμονες από όλο τον κόσμο στη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τον εντοπισμό της προέλευσης και της μετάδοσης του COVID-19, προσθέτοντας ότι από την αρχή της επιδημίας, η Κίνα είχε τηρήσει τις αρχές της διαφάνειας στις επαφές και τη συνεργασία της με τον ΠΟΥ.

Η ομάδα του ΠΟΥ που θα εξετάσει την προέλευση του κορονοϊού περιλαμβάνει εκπροσώπους από την Ιαπωνία, το Κατάρ, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βιετνάμ, την Αυστραλία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία. Ο Βλαντίμιρ Ντέτκοφ αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Αγίας Πετρούπολης Pasteur, θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία ως μέλος της ομάδας.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1921)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, έρευνα, Κίνα, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK