02:34 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα νέα έρχονται σε μια στιγμή που ο Γάλλος ηγέτης και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν έντονη κριτική για τον αργό ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε μια χώρα που έχει τον έβδομο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Σάλο έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα για υπερβολικές δαπάνες του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αφού έγινε γνωστό ότι η κυβέρνησή του ξόδεψε 600.000 ευρώ για λουλούδια στο προεδρικό μέγαρο του Ελιζέ μέσα στο 2020. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Politis», η οποία αποκάλυψε τα ποσά αυτά, ο Μακρόν ξόδεψε 4,5 φορές περισσότερα χρήματα από τους προκατόχους του.

Τα νέα αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με Γάλλους να επικρίνουν τον Πρόεδρο για υπερβολικές δαπάνες σε μια εποχή που η χώρα βιώνει την πανδημία του κορονοϊού και υποφέρει από τεράστια οικονομική ύφεση.

«Πολλοί Γάλλοι "σφίγγουν τις ζώνες τους", αλλά ο Πρόεδρος Μακρόν ξοδεύει τους φόρους μας με ένα ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ, απλά για λουλούδια...».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πλήττονται ολόκληροι τομείς... αλλά σώσαμε τα ανθοπωλεία του Ελιζέ!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί πολίτες εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους καθώς ειδικά το 2020, αποτέλεσε μια χρονιά που οι περισσότερες συναντήσεις με ξένους ηγέτες δεν έγιναν καν στο Ελιζέ, αλλά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργικό συμβούλιο του Μακρόν δέχτηκε επίθεση για υπερβολικές δαπάνες. Το 2018 η κυβέρνηση επικρίθηκε έντονα όταν η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard Enchainé» ισχυρίστηκε ότι το Ελιζέ ξόδεψε 500.000 για σερβίτσια.

Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, λουλούδια, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK