12:50 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσινγκτον αφαίρεσε την Αβάνα από τη λίστα χορηγών της τρομοκρατίας το 2015, με το διπλωματικό αυτό βήμα να στοχεύει στην επιδιόρθωση των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της ταραγμένης οικονομικής τους αλληλεπίδρασης.

Η διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα επαναφέρει την Κούβα στον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ, ανέφερε το «Bloomberg News» επικαλούμενο δύο πηγές του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα μπορούσε να ανακοινώσει αυτές τις εξελίξεις σύντομα, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχους.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να γίνει με την αιτιολογία ότι η Κούβα συνεχίζει να φιλοξενεί Αμερικανούς φυγάδες και έχει απορρίψει αιτήματα έκδοσης στην Κολομβία μελών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού που συνδέεται με βομβιστική επίθεση στη χώρα το 2019, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο ορισμός από την Ουάσινγκτον ως «κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας», που θεωρείται ως το σημαντικότερο βήμα για επιβολή κυρώσεων, θα έθετε την Κούβα στην ίδια κατηγορία με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Συρία και το Σουδάν. Θεωρείται επίσης ότι ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν σε ενδεχόμενη απόπειρα βελτίωσης των σχέσεων με την Αβάνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν την Κούβα από τον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας τον Μάιο του 2015, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν ένα βασικό εμπόδιο στην αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών τους. Η αλλαγή πολιτικής επέτρεψε στην Κούβα να διεξάγει τραπεζικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, καθώς και ορισμένες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Tags:
τρομοκρατία, ΗΠΑ, Κούβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK