20:35 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 10
Βρείτε μας

Το Sputnik V καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου στη Ρωσία και αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Άλλες χώρες που το έχουν καταχωρήσει είναι οι Αλγερία, Αργεντινή, Λευκορωσία, Βολιβία και Σερβία.

Το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας (DSMB) της Ινδίας σύστησε στην Αρχή Φαρμάκων να αρχίσει την εγγραφή των εθελοντών για τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V, σύμφωνα με τη φαρμακευτική Dr. Reddy's. 

Η ινδική φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ικανοποιούν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

«Το DSMB κατέληξε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ασφάλεια και η έρευνα ικανοποίησε τους πρωταρχικούς στόχους ασφαλείας. Επιπλέον, τα δεδομένα για την ασφάλεια υποβλήθηκαν στη Γενική Αρχή Ελέγχου Φαρμάκων της Ινδίας για αξιολόγηση και έγκριση της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών» αναφέρεται.

Η δεύτερη φάση των δοκιμών είχε ξεκινήσει στην Ινδία την 1η Δεκεμβρίου και αφορούσε 100 συμμετέχοντες. 

«Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών στην Ινδία έδειξαν υψηλό βαθμό ασφαλείας (σ.σ. του εμβολίου). Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθησή μας για την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V το οποίο πλέον έχει χορηγηθεί σε 1 εκατομμύριο άτομα στη Ρωσία και περισσότερα από 300.000 στην Αργεντινή. Εργαζόμαστε στενά για την ταχεία χορήγηση του εμβολίου στην Ινδία» σημειώνεται.

Στην Φάση 3 των κλινικών δοκιμών θα λάβουν μέρος 31.000 εθελοντές.

Το Sputnik V καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου στη Ρωσία και ήταν το πρώτο παγκοσμίως κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, έχει καταχωρηθεί από την Αλγερία, την Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Βολιβία και τη Σερβία, ενώ οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκορωσία, την Αίγυπτο, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα.

Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις ανά ασθενή σε χρονική απόσταση τουλάχιστον 21 ημερών. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μέσα Δεκεμβρίου, βρίσκεται στο 91,4% και στο 100% για σοβαρά περιστατικά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, Ινδία, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK