12:18 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
0 10
Βρείτε μας

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσει ο εμβολιασμός στις φτωχές χώρες τον Φεβρουάριο.

Η Ιαπωνία ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη νέα μετάλλαξη που εντόπισε στην χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Ειδικοί στο Ιαπωνικό Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων δήλωσαν την Κυριακή, ότι έχουν εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, διαφορετική από αυτές που εξαπλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στη Νότια Αφρική. 

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού ανακαλύφθηκε στις 6 Ιανουαρίου σε τέσσερα άτομα που έφτασαν από τη Βραζιλία. Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, μια γυναίκα έχει πονόλαιμο και πονοκέφαλο, ένα παιδί έχει ανεβάσει πυρετό ενώ ο τέταρτος νοσούντας είναι ασυμπτωματικός. 

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, «η νέα μετάλλαξη είναι εν μέρει παρόμοια με μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία λόγω υψηλότερης μεταδοτικότητας».

Για τα εμβόλια, ο ΠΟΥ εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσουν και στις φτωχές χώρες τον Φεβρουάριο, μέσω του προγράμματος COVAX (πολυμερής πρωτοβουλία για την αγορά και την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια), όπως είπε ο Μπρους Έιλγουορντ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Οργανισμού.

«Περισσότερες από 40 χώρες έχουν πλέον ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για την COVID-19. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι εμβολιασμοί ή σχεδόν όλοι έγιναν σε χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος μέχρι τώρα. Πρέπει να δούμε τα εμβόλια να περνούν στα χέρια και των χωρών χαμηλού και χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος» τόνισε.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, μετάλλαξη, Ιαπωνία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK