12:00 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 01
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε τέσσερις ουκρανικές οντότητες και επτά Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένων πρώην αξιωματούχων και ενός νυν βουλευτή για την υποτιθέμενη παρέμβασή τους στις εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας τη Δευτέρα.

«Σήμερα, το τμήμα Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) έλαβε επιπρόσθετη δράση εναντίον επτά ατόμων και τεσσάρων οντοτήτων που ανήκουν σε ένα δίκτυο εξωτερικής επιρροής που συνδέεται με τη Ρωσία και σχετίζεται με τον Αντρί Ντερκάτς» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «ο Ρώσος πράκτορας Ντερκάτς» κατηγορήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή 13848, για την προσπάθειά του να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κυρώσεις στοχεύουν πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ουκρανίας όπως τον Κονσταντίν Κούλικ και τον Ολεξάντερ Ονυτσένκο, καθώς και τον σημερινό βουλευτή Ολεξάντρ Ντουμπίνσκι με την αιτιολογία ότι «εμφανίστηκαν δημοσίως ή συνεργάστηκαν με τον Ντερκάτς μέσω της συντονισμένης διάδοσης και προώθησης δόλιων και αβάσιμων ισχυρισμών που αφορούσαν πολιτικό των ΗΠΑ».

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
ΗΠΑ, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK