05:02 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Χτες, η θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Κόμμα μετονομάστηκε από «Πρόεδρος» σε «Γενικός Γραμματέας» μετά την απόφαση να επιστρέψει το όνομα της «Γραμματείας» στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο.

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, αφαιρέθηκε από τη λίστα της εκτελεστικής επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος μετά τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα, σύμφωνα με την «Daily Mail», που επικαλείται το κρατικό μέσο ενημέρωσης, ΚCNA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όνομα της Κιμ Γιο Τζονγκ απουσίαζε από τη λίστα των μελών του «Politburo» μετά τις πρόσφατες κομματικές εκλογές, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάστασή της.

Τον Αύγουστο, οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η αδερφή του Κιμ ήταν η «de-facto δεύτερη διοικήτρια» της Βόρειας Κορέας, ενώ ορισμένοι ειδικοί τόνιζαν πως η γυναίκα κατείχε μια θέση αρκετά ισχυρή που θα της επέτρεπε να εκτοπίσει ακόμα και τον αδελφό της.

Ο Λιμ Εούλ Τσουλ, καθηγητής σπουδών της Βόρειας Κορέας σε Πανεπιστήμιο της Σεούλ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον της Κιμ Γιο Τζονγκ.

«Είναι ακόμα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπάρχει πιθανότητα να έχει αναλάβει άλλες σημαντικές θέσεις» ανέφερε ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός στα θέματα της Βόρειας Κορέας επεσήμανε πως η Κιμ Γιο Τζονγκ διατηρεί την επιρροή της στην βορεοκορεάτικη κυβέρνηση ανεξάρτητα από το αν το όνομά της περιλαμβάνεται στη λίστα της εκτελεστικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος ή όχι.

Tags:
κόμμα, κομμουνισμός, αδερφός, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιο Τζονγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK