00:26 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1889)
0 10
Βρείτε μας

Η αποστολή επιστημόνων για έρευνα σχετικά με την προέλευση της πανδημίας που αναμένεται αυτή την εβδομάδα στην Κίνα, δεν έχει σκοπό να βρει κάποιον «ένοχο» ανέφερε σήμερα ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαβεβαίωσε σήμερα ότι η αποστολή ειδικών για έρευνα σχετικά με την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού που αναμένεται αυτή την εβδομάδα στην Κίνα και δεν έχει σκοπό να βρει κάποιον «ένοχο».

«Είναι για να καταλάβουμε την προέλευση της πανδημίας, όχι για να βρούμε έναν υπεύθυνο, να αναζητήσουμε επιστημονικές απαντήσεις για τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του ζώου. [...] Απαντήσεις ψάχνουμε, όχι ενόχους ούτε κατηγορουμένους» δήλωσε ο διευθυντής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν. 

Οι επιστήμονες του ΠΟΥ, υπεύθυνοι να ερευνήσουν την προέλευση του κορονοϊού, θα φθάσουν στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πεκίνου. 

Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από 10 ειδικούς και το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη των ειδικών θα αρχίσει τη Πέμπτη.

Η αποστολή είναι πολυεθνική με επιστήμονες από τη Δανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Ρωσία, το Βιετνάμ, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Ιαπωνία. Καθένας τους, είναι αναγνωρισμένος σε διάφορους τομείς και αναμένεται όλοι μαζί να μεταβούν στη Γουχάν, πρώτη πόλη στον κόσμο που μπήκε σε καραντίνα στις 23 του Ιανουαρίου του 2020.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1889)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Κίνα, έρευνα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK