08:44 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι και 24 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» για τη νόσο COVID-19 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Μεξικό, όπως είπε, τη Δευτέρα (11/01, τοπική ώρα), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της χώρας.

Η κυβέρνηση του Μεξικού, μετά την επίσκεψή της στην Αργεντινή, όπου θα οργανωθεί η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» για τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε -τη Δευτέρα (11/01, τοπική ώρα)- ότι έχει καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση έως και 24 εκατομμυρίων δόσεών του, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ούγκο Λόπεζ-Γκατέλ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα, ο Λόπεζ-Γκατέλ -μεταξύ άλλων- τόνισε:

«Συναντηθήκαμε με Ρώσους αξιωματούχους, τόσο στον επιστημονικό τομέα όσο και σε αυτόν που ελέγχει την πρόσβαση σε αυτό το εμβόλιο, και καταλήξαμε σε ορισμένες προκαταρκτικές συμφωνίες, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν στην κυβέρνηση του Μεξικού την ευκαιρία να λάβει εμβόλια από το ρωσικό ινστιτούτο "Γκαμαλέγια". Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε έως και 24 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου για 12 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού του "Sputnik V" προβλέπει τη χρήση δύο δόσεων».

Πάντως, με βάση τον αξιωματούχο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αργεντινή, η μεξικανική πλευρά κατάφερε να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, καθώς και να καθησυχαστούν τυχόν ανησυχίες μέλη της ιατρικής κοινότητας.

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» πρόκειται να αρχίσει στην Αργεντινή το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), σημείωσε ότι στην Αργεντινή υπάρχουν αρκετές «ισχυρές φαρμακευτικές εταιρείες» που μπορούν να παράξουν το εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία, Ρωσία, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK