20:56 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 12
Βρείτε μας

Αίτηση της Astrazeneca στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού.

Η Astrazeneca υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού.

Ο Οργανισμός ενημέρωσε σήμερα, Τρίτη, πως έλαβε την εν λόγω αίτηση για έγκριση της χρήσης του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από την Astrazeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους πρώτους εμβολιασμούς να έχουν ήδη αρχίσει.

Σημειώνεται πως για χρήση στην ΕΕ έχουν ήδη εγκριθεί τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna. Μάλιστα από χθες, Δευτέρα, άρχισε η διαδικασία διανομής και παράδοσης των πρώτων εμβολίων της Moderna κατά της COVID-19 της εταιρείας στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Η μεταφορά όλων των εμβολίων, τα οποία βασίζονται στη νέα τεχνολογία mRNA, θα πραγματοποιηθεί από τη διεθνή εταιρεία logistics Kuehne+Nagel και η όλη διαδικασία θα συντονιστεί από τον κεντρικό κόμβο της εταιρείας για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη. Η παράδοση θα γίνει σε μια προσυμφωνημένη κεντρική τοποθεσία κάθε χώρας.

H Astrazeneca είχε ανακοινώσει προ λίγου διαστήματος πως ξεκινά συνεργασία με το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Gamaleya, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK