19:17 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1114)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία θα συνεχίσει την παράδοση δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V στην Αργεντινή μέχρι τον Μάρτιο.

Η Ρωσία θα συνεχίσει και τους τρεις πρώτους μήνες του 2021 την παράδοση των δόσεων του Sputnik V, του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην Αργεντινή, που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Στόχος να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια Αργεντινοί πολίτες, όπως δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής του τμήματος για τη Λατινική Αμερική, του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σετίνιν.

Η Αργεντινή ξεκίνησε τον εμβολιασμό των πολιτών της με το Sputnik V στα τέλη του 2020, αφού έλαβε 300.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να φτάσουν στην Αργεντινή 5 εκατομμύρια δόσεις, ενώ θα ακολουθήσουν τον Φεβρουάριο ακόμα και 14 εκατομμύρια δόσεις.

«Η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που υπέγραψε εμπορική συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V. Στις 24 Δεκεμβρίου 2020, η χώρα παρέλαβε 300.000 δόσεις του εμβολίου. Πρόσθετες παραδόσεις του εμβολίου σχεδιάζονται από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 ώστε να καταστεί δυνατό να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια Αργεντινοί» ανέφερε ο Σετίνιν.

Το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη και καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων, τα οποία προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς φορείς για τις δύο δόσεις, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, παρέχοντας μεγαλύτερη διάρκεια ανοσίας.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1114)
Tags:
COVID-19, Ρωσία, Αργεντινή, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK