10:47 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (128)
0 33
Βρείτε μας

Δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το Brexit.

Τα παράδοξα του Brexit άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ολλανδοί τελωνειακοί κατέσχεσαν τα… σάντουιτς που είχαν στην κατοχή τους Βρετανοί οδηγοί που ήθελαν να περάσουν στη χώρα, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που ορίζει η συμφωνία του «διαζυγίου» Λονδίνου – Βρυξελλών.

Η ολλανδική τηλεόραση δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν τους τελωνειακούς να κάνουν την κατάσχεση των προϊόντων και να τους εξηγούν πως απαγορεύεται η εισαγωγή στην Ευρώπη κρεάτων ή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Έκπληκτοι οι οδηγοί άκουσαν τους τελωνειακούς να τους λένε: «Πλέον, δεν μπορείτε να φέρετε συγκεκριμένα φαγητά στην Ευρώπη, όπως κρέας, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, τέτοια προϊόντα». 

Ένας εξ αυτών που είχε μαζί του αρκετά σάντουιτς ρώτησε εάν μπορεί να κρατήσει μόνο το ψωμί έλαβε την εξής απάντηση: «Όχι, θα κατασχεθούν όλα. Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε, με συγχωρείτε».

Οι εν λόγω περιορισμοί εφαρμόζονται από την Πρωτοχρονιά, όταν ολοκληρώθηκε η μεταβατική περίοδος για το Brexit. Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας έχει καλέσει τους Βρετανούς να πετούν ή να καταναλώνουν όλα τα απαγορευμένα είδη πριν φτάσουν στα σύνορα.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2021, δεν θα μπορείτε να εισάγεται προϊόντα ζωικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρίνει ως απαραίτητη την εν λόγω απαγόρευση καθώς αυτά τα προϊόντα μπορεί να δημιουργήσουν παθογένειες και να προκαλέσουν ασθένειες σε ζώα.

Θέμα:
Brexit (128)
Tags:
κατάσχεση, τελωνείο, Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK