06:27 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 11
Βρείτε μας

Η Ισπανία παρέλαβε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Moderna.

Η Ισπανία παρέλαβε σήμερα, Τρίτη, τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, νωρίς το πρωί της Τρίτης, φορτηγό που έφτασε από το Βέλγιο παρέδωσε το φορτίο σε αποθήκη που ανήκει στο ισπανικό Υπουργείο Υγείας.

Το εμβόλιο αναμένεται να διανεμηθεί σύντομα σε όλες τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναμένει να παραλάβει 600.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna τις ερχόμενες εβδομάδες.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ισπανία. Μέχρι σήμερα, έχουν παραληφθεί 740.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν ήταν γιατροί και νοσηλευτές, όπως και τρόφιμοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι σήμερα, στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 2,1 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 52.000.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε τον Δεκέμβριο άλλες 80 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, ανεβάζοντας τη συνολική παραγγελία της για το 2021 σε 160 εκατομμύρια δόσεις.

Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών.

Εκτός από την Ευρώπη, το εμβόλιο έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα σε ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία και Ισραήλ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, πανδημία, Ισπανία, Moderna, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK