17:21 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
0 11
Βρείτε μας

Οι κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορoνoϊού είναι επί του παρόντος αρκετά σκληροί, αλλά συνεχώς υπό εξέταση, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Πρίτι Πάτελ.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν μόλις σε μία μέρα 1.243 επιπλέον θανάτους ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων θανάτων που καταγράφονται στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν ακόμη 45.533 νέα κρούσματα του ιού, αριθμός που κινείται στα ίδια επίπεδα με τον χθεσινό όπου καταγράφηκαν 46.169 μολύνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί πλέον τη χώρα της Ευρώπης με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αύξηση θανάτων και μολύνσεων από κορονοϊό, η οποία αποδίδεται στην μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο.

Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα έχει επιβεβαιώσει πάνω από 3,1 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 82.000 θανάτους.

Σημειώνεται ότι η Αγγλία επέβαλε ένα τρίτο lockdown την περασμένο εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συνιστάται στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων και όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά. Οι παραβάτες των νέων μέτρων αντιμετωπίζουν πρόστιμο 200 λιρών (223 ευρώ).

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
Tags:
πανδημία, νεκροί, θάνατοι, COVID-19, κορονοϊός, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK