16:29 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1073)
0 10
Βρείτε μας

Η Τυνησία διεξάγει συνομιλίες με αρκετούς παραγωγούς εμβολίων κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τυνησίας Φαούτζι Μεχντί.

«Είμαστε σε επαφή με διάφορα εργαστήρια. Σήμερα, πραγματοποίησα τηλεδιάσκεψη με τη Ρωσική Πρεσβεία για να διευκρινίσω τις τεχνικές λεπτομέρειες, έτσι ώστε, Θεού θέλοντος, στο εγγύς μέλλον -στα τέλη Ιανουαρίου- να λάβουμε μερικές δόσεις από το εμβόλιο Sputnik V» είπε σε συνέντευξη τύπου  ο υπουργός Υγείας της Τυνησίας Φαούτζι Μεχντί. 

Παράλληλα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα, οι αρχές χορήγησαν άδεια για την πώληση του εμβολίου της Pfizer στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο μαζικός εμβολιασμός στη χώρα θα ξεκινήσει νωρίτερα τον Φεβρουάριο και θα είναι εθελοντικός.

Η Τυνησία έχει επιβάλει καραντίνα σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού με τις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα να απαγορεύονται από τις 15:00 έως τις 5:00.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της Τυνησίας, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 162.000 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 5.284 θανάτων και πάνω από 119.000 αναρρώσεων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1073)
Tags:
Ρωσία, Sputnik V, Τυνησία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK