19:59 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 22
Βρείτε μας

Η Βενεζουέλα θα λάβει σύντομα τις πρώτες από τις 10 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα θα λάβει τις πρώτες από τις 10 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, τις ερχόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του την Τρίτη.

«Ο Ρώσος πρέσβης μου μετέφερε τα καλά νέα ότι τα πρώτα 10 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik V θα έρθουν στη Βενεζουέλα πολύ σύντομα ώστε να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός για τις κατηγορίες του πληθυσμού, που το έχουν περισσότερο ανάγκη» δήλωσε ο Μαδούρο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Βολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας (ALBA) αξιολογεί την αποτελεσματικότητα τεσσάρων εμβολίων κατά της COVID-19, περιλαμβανομένου και του κουβανικού Soberana 02.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η Βενεζουέλα έλαβε το Sputnik V για την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, ενώ τον Δεκέμβριο υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου, προκειμένου να αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της.

Το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη και καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων, τα οποία προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς φορείς για τις δύο δόσεις, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, παρέχοντας μεγαλύτερη διάρκεια ανοσίας.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Ρωσία, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, κορονοϊός, Sputnik V, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK