05:11 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 30
Βρείτε μας

Διαβεβαιώσεις σχετικά με την εμβολιαστική καμπάνια στην Αργεντινή και τη χορήγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Ήπιες είναι οι παρενέργειες που εμφάνισε μικρό ποσοστό των Αργεντινών που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V. Συγκεκριμένα, το 99% και πλέον όσων εμφάνισαν σύμπτωμα, εμφάνισαν κάτι ήπιο, όπως ο πυρετός, η μυαλγία ή ο πονοκέφαλος.

Αυτή την ενημέρωση παρέχει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Pagina 1, επικαλούμενο πηγές από το Υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Συνολικά 89.576 δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί στην Αργεντινή, με 3.453 άτομα να εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως τα προαναφερθέντα. 

Η χώρα έχει εκφράσει τις ελπίδες της να συνεχιστεί η εμβολιαστική καμπάνια κανονικά. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Την Τρίτη, η υπουργός Υγείας της χώρας, Κάρλα Βισότι, ενημέρωσε –μέσω Twitter– πως η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται επί των εμβολιαστικών στρατηγικών ώστε να «κινηθούμε προς την αρχή του τέλους της πανδημίας και να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Αργεντινή έλαβε συνολικά 300.000 δόσεις του Sputnik V. Εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας είναι οι πρώτοι που λαμβάνουν το εμβόλιο. Έως και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα σταλεί στη χώρα η δεύτερη παρτίδα εμβολίων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
εμβολιασμός, Sputnik V, Αργεντινή, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK