21:00 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1064)
0 40
Βρείτε μας

Το Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο.

Το Υπουργείο Υγείας της Βενεζουέλας καταχώρισε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V στο πλαίσιο της διαδικασίας έκτακτης χρήσης, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση: «Το RDIF ανακοινώνει την καταχώριση του εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 από το Υπουργείο Υγείας της Βολιβιανικής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Μάλιστα, οι παραδόσεις θα διασφαλιστούν μέσω των διεθνών εταίρων της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Βενεζουέλας να εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V - ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το Sputnik V είναι ένα σημαντικό μέρος στα εθνικά χαρτοφυλάκια εμβολίων σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής τώρα και εμείς αναμένουμε περισσότερες εταιρικές σχέσεις στην περιοχή τις επόμενες εβδομάδες» υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι οι πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου θα φτάσουν από τη Μόσχα στο Καράκας το πρώτο τρίμηνο του 2021, και θα διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες.

«Ο Ρώσος πρέσβης μού μετέφερε τα καλά νέα ότι τα πρώτα 10 εκατομμύρια εμβόλια Sputnik V θα έρθουν στη Βενεζουέλα πολύ σύντομα ώστε να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός για τις κατηγορίες του πληθυσμού, που το έχουν περισσότερο ανάγκη» δήλωσε ο Μαδούρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ξεκίνησαν και οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Βραζιλία, με 20 εργαζόμενους στην πρεσβεία στη Ρωσία έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Το ρωσικό ταμείο αναμένεται να παραδώσει 10 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V στη Βραζιλία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, με 150 εκατομμύρια δόσεις να προγραμματίζονται συνολικά για το 2021.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1064)
Tags:
Βενεζουέλα, COVID-19, κορονοϊός, Sputnik V, Sputnik, Ρωσία, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK