15:44 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ο Ανδρέας Παράσχος διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου. Το τελευταίο συμβάν δεν διαγράφει την πορεία του στην εφημερίδα μας. Του ευχόμαστε κάθε καλό για τη συνέχεια».

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου, Ανδρέας Παράσχος, με την εφημερίδα να την κάνει αποδεκτή.

Η παραίτηση, έρχεται τρεις μέρες μετά από άρθρο του τελευταίου στην «Κ» την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, και αφορούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Ξέρω όμως τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018, ότι "θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου". Είχε όμως αντιληφθεί ότι "τα χρυσά διαβατήρια" ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!» ήταν η επίμαχη παράγραφος που προκάλεσε αντιδράσεις.

Με τη σειρά της, η Καθημερινή Κύπρου ανακοίνωσε με ιδιαίτερη θλίψη πως έχει αποδεχθεί την παραίτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή της κ. Ανδρέα Παράσχου.

«Η Καθημερινή έχει ως πρώτιστη αξία την υπηρέτηση της αλήθειας για το καλό του τόπου, έχει προβεί σε αποκαλύψεις και κριτική για τους εκάστοτε κυβερνώντες. Άλλωστε, αυτή η κριτική είναι εμφανής και στην τελευταία της έκδοση. Όμως, σ’ ένα κόσμο με μηχανές αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε στην εφημερίδα μας αποδείξεις, όταν αποκαλύπτουμε σκάνδαλα και όχι απλώς ισχυρισμούς εξ ακοής. Αυτό ήταν το λάθος του κ. Παράσχου, το οποίο και έχει αποδεχθεί» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Tags:
παραίτηση, δημοσιογράφος, δημοσιογραφία, Νίκος Αναστασιάδης, Κυπριακό, Κύπρος, Καθημερινή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK