16:18 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει πλέον τη δεύτερη παραπομπή της θητείας του, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων την ενέκρινε. Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω κατηγοριών εναντίον του για «υποκίνηση εξέγερσης» όσον αφορά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη τη δεύτερη παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, με την πλειοψηφία να υποστηρίζει το ψήφισμα καθώς η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τουλάχιστον 229 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρωτοβουλίας και 196 ψήφισαν κατά. Μεταξύ εκείνων που υποστήριξαν μια ενδεχόμενη καθαίρεση του Προέδρου, ο οποίος είχε παραπεμφθεί και τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν τουλάχιστον 10 Ρεπουμπλικάνοι.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που ένας Πρόεδρος παραπέμπεται για δύο φορές. Το σημερινό ψήφισμα έρχεται μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου όπου έχασαν τη ζωή τους κατά τις ταραχές πέντε άνθρωποι.

Επί ποδός 20.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς θα διατεθούν για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Μητροπολιτικού Τμήματος Αστυνομίας Ρόμπερτ Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ουάσινγκτον, κατάσταση που θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 24 Ιανουαρίου και στοχεύει στην προστασία της «δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην Κολούμπια».

Η ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται εν μέσω αναφορών ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) προετοιμάζεται για ένοπλες διαμαρτυρίες που προγραμματίζονται και στις 50 πρωτεύουσες των Πολιτειών τις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Η πιθανότητα κλιμάκωσης της βίας έρχεται μετά από την εισβολή στο Καπιτώλιο, κατά την οποία ορισμένοι διαδηλωτές έφεραν όπλα μέσα στις αίθουσες του Κογκρέσου και τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν. Η επίθεση έγινε όταν ο Τραμπ προέτρεψε τους οπαδούς να συνεχίσουν να πολεμούν και να μην επιτρέψουν «την νοθεία των εκλογών». Ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί του Τραμπ αντικρούστηκαν από αξιωματούχους του Υπουργείου Ασφάλειας και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Tags:
Βουλή των Αντιπροσώπων, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK